Werkwijze

Mijn werkwijze

Ik werk graag visueel en breng samen met u in kaart hoe interactie patronen lopen. Ik maak hierbij gebruik van tekeningen / voorwerpen / poppetjes e.d. en kies passende interventies vanuit de verschillende methodieken.

Mijn doel is om inzicht te geven daar waar patronen zich herhalen en beweging te krijgen in hetgeen vast gelopen is. Ik heb aandacht voor ieders kracht / kwetsbaarheid / “schild” en het effect daarvan op de ander. Ik bekijk de individuele problemen in hun relationele context. Dat vergroot het aantal oplossingsmogelijkheden. Positieve krachten uit het systeem worden benut en tegenwerkende krachten sneller opgespoord.

In verschillende therapie vormen spelen thema’s als autonomie versus verbondenheid een rol.

Als systeemtherapeut hou ik rekening met omgevingsfactoren als werk, school, buurt, religie en cultuur die invloed kunnen hebben op de klacht of het probleem. Indien voor u wenselijk en helpend kunnen belangrijke anderen bij de therapie betrokken worden. Ik ga met alle betrokkenen een behandelrelatie aan en ben meerzijdig partijdig. Daarnaast hou ik rekening met eventuele belangrijke afwezigen.
Het aantal gesprekken voor therapie is afhankelijk van de problematiek. De gesprekken kunnen om de twee weken plaats vinden en daarna naar behoefte laagfrequent om de therapie af te bouwen. Het intake gesprek duurt 1 -1,5 uur en is meteen ook de start van de therapie.
Er is geen wachtlijst en een eerste gesprek kan binnen 1 tot 3 weken na aanmelding plaats vinden. Belangrijk: neem bij de eerste afspraak uw identiteitsbewijs mee.

Contact

Heeft u vragen omtrent de werkwijze bij praktijk wardenier.systemen in Meppel? Neem dan contact op door te bellen naar 06-21386313 of door een bericht achter te laten in het contactformulier.
Hilda Wardenier, systeemtherapeut te Meppel