Wie ben ik

Hilda Wardenier

Mijn naam is Hilda Wardenier, woonachtig te Meppel.

Toen ik 19 jaar was wilde ik al graag therapeut worden en iets betekenen voor anderen. Na een lange omweg en vele ervaringen rijker heb ik dit doel behaald. In mijn zoektocht naar wat systeemtherapie voor mij betekent kwam ik het volgende gedichtje tegen welke voor mij van belang is:

“Je kunt de weg niet alleen gaan. Er zijn er velen geweest die je die illusie hebben gegeven, maar er is niemand echt alleen gegaan. Zo zit de mens niet in elkaar. Alle mensen zijn geworteld in hun volk, hun geschiedenis, hun cultuur en hun waarden en normen.” (Peter Abrahams, schrijver Zuid-Afrika)

Sinds 2003 heb ik als gezinshulpverlener gewerkt voor Ambiq, een orthopedagogisch behandelcentrum voor kinderen / jongeren met een licht verstandelijke beperking. Daarnaast heb ik ruime ervaring opgedaan in het werken met gezinshuisouders, het geven van werkbegeleiding en video interactietraining.

 

Van 2015 tot 2020 ben ik werkzaam geweest als systeemtherapeut binnen Ambiq. Daarna heb ik een jaar als praktijk ondersteuner gewerkt voor jeugd bij verschillende huisartsen (Poh-jeugd), om vervolgens per 1 juli 2021 volledig als zelfstandig ondernemer verder te gaan.

Mijn post-masteropleiding voor systeemtherapie heb ik gedaan bij de Swolsche school. Daarnaast heb ik de volgende specialisaties gevolgd:

  • kind & jeugd
  • narratief (levensverhalen)
  • systeem & seks
  • EMDR (basis / angst / werken met overtuigingen)

Ik vertel graag wat ik doe en waarom. Ik ben betrokken, duidelijk, rustig en heb veel geduld. Ik ben geïnteresseerd in verhalen van mensen en in ieders standpunt of visie op het verhaal.